Florida Fishing

HollandFishing @ Key West by Slidely Slideshow

Marco Island Fishing - Florida 2012

video's

Key West Fishing - Florida 2012

Web video's Florida Fishing

Voorwoord

Florida / Amerika, iedereen kent de beelden van de monstervissen die er gevangen worden. Het absolute viswhahalla van de wereld moet je zeker een keer bevist hebben.  Beelden van kromme hengels en zwetende vissers naast de oude Key West brug zijn eerder regelmaat dan een zeldzaamheid. Gigantische Tarpons, haaien en Goliath Groupers zorgen voor flinke spierpijn in de dagen na een vangst. Snook en barracuda zijn ook volop aanwezig net als de vele andere soorten zoals Spaanse makreel, JT, JC,  Cobia, Pompano, Bleu & Red fish en ga zo maar door. Buiten de enorme monster vissen zwemmen er kleinere soorten in oogverblindende kleuren en maten. Elke keer is het weer een verassing wat er boven komt. In Florida is het onmogelijk om niet voldaan weer richting huis te gaan, je zal zeker een fantastische tijd hebben.

 

Hoe naar Florida en wat daar?

Vliegtickets naar Miami zijn regelmatig goedkoop in de aanbieding. Vaak kan je een easy landing ticket kopen waarmee je de eerste dagen van je vakantie gedekt bent in een hotel van het goedkopere soort. Dan heb je mooi de kans om eerste even te bekijken waar Scarface is opgenomen en waar oogverblindende Amerikaanse babes aan je voorbij rijden op rolerscates. Neem eens zo'n lekker VOL bord eten in een restaurant, dan weet je precies waarom Amerikanen zo "fat"z ijn. Die beker 1liter  beker cola mag je trouwens zo vaak als je kan bijvullen, voor niks :)

  Na die paar dagen "easy landing"  zal je zelf wat moeten vinden om te stayen. En daar ligt nu net het addertje onder het gras. Hotellerie is ontzettend duur in Miami. In de tijd dat wij gingen was het goedkoopste wat wij konden vinden al niet te betalen. Dat lag trouwens ook aan dat het vakantie tijd was toen wij aankwamen. De aanbieders van vliegtickets zullen je dat overigens niet vertellen, de smerige oplichters. Dan blijkt dat een nachtje in een hotel al net zoveel kost als je vliegticket....Tuurlijk kijk je thuis naar de hotels of andere verblijfruimtes en wat je ziet is meestal wel betaalbaar. Helaas voor you zijn de goedkopere kamers uiteraard al tijden uitverkocht. Trap er fucking not innnnn!!

Een uitstekende manier om dit te omzeilen is het huren van een amazing motorhome, een zogenaamde RV. Dit voertuig gaat je het gevoel van ultime vrijheid geven in Incredible America. Neem in de dagen dat je in een hotel zit even contact op met een motorhome verhuurbedrijf en maak op  dag 1 of 2 alvast een afspraak en reserveer een RV. Wij reserveerden de kleinste RV die ze hadden. Evengoed nog 6 meter. Echter daar aangekomen bleken de 'kleintjes' reeds verhuurd. De eigenaar deed daar niet moeilijk over, we konden voor dezelfde prijs een RV nemen van 12 meter.... 

whhhaaatttttt??????

Ik vroeg of de typischdikkeverhuurman in de war was, ik had immers een auto rijbewijs. De typischdikkeverhuurman moest lachen. Hij wees op een enormetypischdikke RV die werkelijk groter was dan een Connexion bus uit Nederland en melde ons dat wij met ons Europese autorijbewijs ook dit typischenorme ding konden huren. Rijbewijs C is fuck your ... enough! Je kon zelfs je auto+boodschappen onderin de bus zetten. Amerika, het land van onbegrenste mogelijkheden. Wij hebben die RV maar vriendelijk afgewezen omdat we onze auto vergeten waren. Zonde van de ruimte toch?

In plaats van de bus waarmee je met gemak met 10 to 100 personen op pad kan, kregen wij een RV mee van 12 meters mee. Dat was best even slikken. Rij je dan normaal in een een Twingo van anderhalve meter... Evengoed dus nog een monster van een truck. Maar goed, de RV was wel van alle gemakken voorzien en deed ons over de streep trekken. Achterin de RV een 2 persoons bed welke je op kon liggen als een koning en koningin. Een apart toilet,  een aparte douche met heet water waren zeerzeker ook aanwezig. Boven het stuurhuis nog de mogelijkheid tot slapen op een 1-persoons matras alsmde konden nog 2 personen slapen boven de eetkamertafel. Daarnaast een volledig ingerichte keuken met ruime koelkast, een goede vriezer voor je zelf gevangen vis (scheelt weer "chloorvis" uit de supermarkt), 4-pits kooktoestel op gas en wasbak met stromend water. In de 'huiskamer' is een heerlijk zitje en plek voor 4 personen  (2 twee perssons banken met tafel) en uiteraard met voldoende berg ruimte om al je stash op te ruimen.

En dan de cockpit, OMFG :)

Om op te zitten en de RV te besturen en als bijrijder, 2 stoelen welke wij hier in Nederland gebruiken als massagerelaxfauteuils. Echt niet normaal zo breed. De grote verassing kwam toen wij op de stoelen plaats namen. Je zakt er zeker 20 centimeter in weg en de rugleuning is waarschijnlijk gemaakt in de hemel. Here god Jesus Christus was vast de architekt van deze hemelse seats. Net zulke zachte armleuningen van  tenminste 20 centimeter breed maken het plaatje compleet. De grote verassing kwam later. 

Alsof de binnenruimte nog niet groot genoeg was er ook nog een extra optie. Door het indrukken van een knop kwamen de zijkanten van de bus naar buiten waardoor extra ruimte gecreëerd kan worden. Dit maakte de de binnenruimte aan beide kanten zeker anderhalve meter breder. Nu werden de twoseatersonthetable opeens ligbanken onthetable.  Aan de buitenkant van de RV zitten aansluiting voor electra, riool en water. Ook heeft de RV een aggregraat om stroom op te wekken als er geen electra aansluiting is wat stayplaces weer kan vergroten. Na het omdraaien van de contactsleutel werden wij verrast door het typisch Amerikaans motorgeluid, alsof er in de koppen van de motor 6 liter benzine tegelijk werd verbrand. Automatisch schakelen en cruisecontrol zijn allemaal standaard. Hou alleen rekening met het feit dat je minstens 25 jaar oud moet zijn om zo'n ding mee te krijgen en je niet al te vaak als kick je gaspendaal te diep indrukt!

Bij de balie van het dikkemeneerverhuurhuurbedrijf kan je gaan voor verschillende accesoires zoals oa. een navigatie. Mijn advies is zeker een navigatie erbij te nemen of als je hebt, mee tenemen vanuit NL(ge-update US). Wij sloegen dat over om kosten te besparen en hebben het geweten, later daarover meer. 

Houd rekening met een vrij hoge RVborg. Die kan je pinnen en nadat de RV is terug gekomen en na inspectie blijkt dat hij in orde is, storten ze dat geld weer terug op je rekening. Evengoed is zo'n RV nog best duur om te huren voor een week. Houd rekening met 1000 dollar. Echter als een hotelkamer 500 dollar per nacht kost.... reken uit je winst. Plus je kan overal heen waar je heen wil zonder vast te zitten aan een toExpensiveRoom.  FREEDOM TO THE MAX.

Dan is het zover. Samen met een de medewerker inspecteer je de RV en je krijgt gelijk uitleg over  de bediening. Als hij rioolaansluiting vergeet te vertellen, help hem herinneren! Je loopt een rondje en de MCmedewerker heeft een tekening van de RV waar hij rondjes zet waar jullie schade tegen komen. Soms slaat hij kleine deukjes over, vraag de beste KentuckyFriedMan om ook daar rondjes te zetten. Noteer alle schade! Ook de binnenkant word nagekeken en dan is het zover. Je krijgt nu echt de sleutels in handen en afhankelijk van het dagdeel  (eind van de middag) zal de man je adviseren direct naar de kust te rijden naar een state parc waar je met je RV kan overnachten. Zo kan je even wennen aan het besturen en heb je gelijk de eerste prachtige plek te pakken om te overnachten, althans, dat dachten wij....

Veiligheid en Amerikaanse politie

Daar reden we op amerikaanse wegen. Alles zag er schitternd uit, de bochten iets ruimer nemend. De hoogste palmbomen en diepgroene grasvelden kwamen in oogverblindendzicht. Wij kwamen dus ogen tekort, ogen die je eigenlijk nodig hebt om op de kaart te kijken als je denkt kosten te besparen door geen navigatie te nemen, om te kijken waar je heen moet. Je raad het al, dat werd 11x niks. Al snel waren we de weg kwijt en reden we "lost as a dog" en konden ons zelf voor onze heads slaan dat we de navigatie niet genomen hadden. Maar na wat doorrijden zagen we wat borden 'state parc' en waren er opgelucht over. Panic for nothing. Inmiddels was het eind van de middag en zagen het daglicht afnemen. Maar we kwamen snel aan bij de ingang van het stateparc. Er zat een forse MCdame die je wel vaker ziet daar achter een toonbank, deze keer in een schattig huisje met rieten dak. De MCdame vertelde ons rechtsomkeert te maken. Wij mochten niet overnachten in dit park. "It's the (FUCKING) law".  We probeerden uit te leggen dat de beste dikkeman van het MCverhuurbedrijf had gezegd dat....maar daar had MCmevrouw niks mee te maken. 'Ja maar' werd niet geaccepteerd, gegeven door die malle kutkazen, we moesten maar gewoon NU MCwegwezen. Dat was ons eerste ervaring deze vakantie met het merkwaaridige gestoorde Amerikaanse zakelijke inzicht, de mensen zijn wel erg vriendelijk maar zakelijk in jouw voordeel is er niks te beginnen met deze mensen. Ze blijven krachtig bij hun standpunt/law wat je ook probeert, hoe menselijk ook. Inmiddels zette de schemer zich in en daar stonden we....nog zo gewaarschuwd  door MCverhuurmeneer; voor donker thuis te zijn!

Op de heenweg vlak voor het stateparc reden we langs een RV camping en besloten daar ons geluk te beproeven nadat we MCgeweigerd waren. Daar aangekomen zaten er 2 mannen voor de camping en we stelden ons voor. Eén van de mannen bleek een Fransman te zijn en we konden gelijk aanschuiven aan het simpele plastic tafeltje. Er werd een drankje ingeschonken en na een uur praten vroegen we waar we onze RV konden parkeren voor de nacht op hunnie RVparc. De mannen moest lachen en melden ons dat de camping vol was. We schrokken, het was inmiddels al donker. Je raad het al, gestoord zakelijk inzicht. Wat we ook probeerden, we konden er niet blijven staan. Maar één van de mannen wist wel een aantal plekken waar we konden overnachten en liep weg. Hij kwam terug met een enorme Wrangler jeep en vroeg ons achterin te gaan zitten. We reden weg en na een stuk kwamen we uit bij een kerk. We konden de RV op een bepaalde manier neerzetten zodat de RV niet zou opvallen. Echter zagen we verderop een aantal gangsterjongeren met rode bandanas om het hoofd die onze kant opkeken. Nu hebben we voldoende Amerikaanse gangsterfilms gekeken om te besluiten hier niet te gaan staan. De man begreep het wel en bracht ons naar de volgende plek. Het was in het centrum. Een groot parkeerterrein naast een supermarkt. Vol in het licht, dus een prima plek.....dachten we. We bedankten de man hartelijk voor de drankjes en de moeite die hij voor ons nam. Hij vertrok. Hongerig geworden door het gedoe namen we plaats in een pizza restaurant en bestelden 2 pizzas. Doe dat maar niet, want van 1 pizza kan je met z'n vieren eten. Na het eten vroegen we een doggybag en stopte de overgebleven pizza in de vriezer in de RV, waarschijnlijk genoeg voor de rest van de vakantie. 

Voldaan van de eerste dag sloten we de gordijnen van de RV en kleede ons uit om wat te gaan slapen. Maar voordat we lagen hoorden we een auto het parkeerterrein opscheuren. We schrokken. Het geluid van piepende banden werd vervangen door het geluid van een politieauto sirene. We hoorden de politie auto naast onze bus met slippende banden stoppen en geen tel later werd er hard op de deur geslagen. " POLICE, OPEN THE DOOR NOW", hoorde we schreeuwen. In paniek probeerde we onze broeken aan te doen en al zoekende naar onze shirts werd er wederom op de deur geslagen en geroepen maar nu een stuk harder. en met veel meer kracht in de stem " OPEN NOW OR WE KICK IN THE DOOR". Ik opende de deur met ontbloot bovenlijf en daar stond meneer de agent schreeuwend te roepen of we de gevangenis in wilde. Het was verboden hier te staan. Ik stamelde nog dat we niet wisten en dat we uit Holland kwamen. "I DON'T CARE WERE YOU COME FROM, I CAN PUT YOU IN JAIL NOW", riep de officer, "YOU GO NOW". Inmiddels kwam politieauto 2 aanscheuren en zagen hoe hij vol in de remmen ging met een rookwolkje boven de banden als gevolg. Politie agent 2 had zijn hand op zijn wapen en aangezien we al doorhadden dat redelijkheid ver te zoeken is in Amerika melden we politieagent 1 dat we direct zouden vertrekken. We schoven alle gordijnen open en de ruimte in de RV werd gevuld met een afwisselend licht van rood en blauw. Ik nam plaats achter het stuur en starte de RV. Dat we behoorlijk wat drankjes gedronken hadden wat ons misschien wel langere gevangenisstraf had opgeleverd vergaten we maar even. We reden weg in volle verbazing wat ons zojuist overkomen was. Daar rij je dan. Alle campingeigenaren liggen al lang op bed en stikke donker. Tot we een motel tegen kwamen en besloten maar een nachtje in een kamer te overnachten, althans, als dat mogelijk was. We kwamen de receptie in en daar zat de nachtwacht. Tuurlijk, je raad het al, op dit tijdsstip is het onmogelijk een kamer te krijgen. Navraag voor een uitzondering bij moteleigenaar kon ook niet, die sliep namelijk. We legden uit wat ons was overkomen en vroegen of we bij gods gratie dan alstjebleift, heel misschien op het parkeerterrein mochten staan. De man vroeg ons de security te zoeken die ergens op het terrein liep en hem te vragen of we op het parkeerterrein mochten staan. Na enig zoeken troffen we de man en je raad het al. NEE. Maar nu even geen gestoord zakelijk gedrag dachten we en we bleven aanhouden. En uiteindelijk wint de aanhouder. We mochten achterin een hoek staan als we beloofden dat we 05:00 uur in de ochtend weer weg waren. De baas zou om 05:30 uur aan het werk gaan. We hebben de man 1000x bedankt en na een vermoeiende dag vielen we midden in de nacht in slaap.

 

 

https://www.floridafishing.nl/