Florida Fishing

HollandFishing @ Key West by Slidely Slideshow

Marco Island Fishing - Florida 2012

video's

Key West Fishing - Florida 2012

Web video's Florida Fishing

Voorwoord

Florida / Amerika, iedereen kent de beelden van de monstervissen die er gevangen worden. Het absolute viswhahalla van de wereld moet je zeker een keer bevist hebben.  Beelden van kromme hengels en zwetende vissers naast de oude Key West brug zijn eerder regelmaat dan een zeldzaamheid. Gigantische Tarpons, haaien en Goliath Groupers zorgen voor flinke spierpijn in de dagen na een vangst. Snook en barracuda zijn ook volop aanwezig net als de vele andere soorten zoals Spaanse makreel, JT, JC,  Cobia, Pompano, Bleu & Red fish en ga zo maar door. Buiten de monsters zwemmen er kleinere soorten in oogverblindende kleuren en maten. Elke keer is het weer een verassing wat er boven komt. In Florida is het onmogelijk om niet voldaan weer richting huis te gaan, je zal zeker een fantastische tijd hebben.

Hoe naar Florida en wat daar?

Vliegtickets naar Miami zijn regelmatig goedkoop in de aanbieding. Vaak kan je een easy landing ticket kopen waarmee je de eerste dagen van je vakantie gedekt bent in een hotel. Daarna zal je zelf wat moeten vinden. Daar ligt nu net het addetje onder het gras. Hotellerie is ontzettend duur in Miami. In de tijd dat wij gingen was het goedkoopste wat wij konden vinden al niet te betalen. Dat lag trouwens ook aan dat het vakantietijd was toen wij gingen. Dan kost een nachtje hotel al bijna net zoveel als je vliegticket. Een uitstekende manier om dit te omzeilen is het huren van een motorhome, een RV. Dit gaat je het gevoel van ultime vrijheid geven. Neem in de dagen dat je in een hotel zit contact op met een motorhome verhuurbedrijf en maak op de dag dat je je hotel uit moet een afspraak en reserveer een RV. Wij reserveerden de kleinste RV die ze hadden. Evengoed nog 6 meter. Echter daar aangekomen bleken de 'kleintjes' reeds verhuurd. De eigenaar deed daar niet moeilijk over, we konden voor dezelfde prijs een RV nemen van 12 meter.... Ik vroeg of de man in de war was, ik had immers alleen een auto rijbewijs. De man moest lachen. Hij wees op een enorme RV die werkelijk groter was dan een Connexion bus uit Nederland en melde ons dat wij met ons Europese autorijbewijs ook dit enorme ding konden huren. Je kon zelfs je boodschappen auto onderin de bus zetten. Amerika, het land van onbegrenste mogelijkheden. Wij hebben die RV maar vriendelijk afgewezen omdat we onze auto vergeten waren. Zonde van de ruimte toch?

In plaats van de bus waarmee je met gemak met 10 personen op pad kan, kregen wij een RV mee van 12 meter. Dat was best even slikken. Evengoed nog een monster van een truck. Maar de RV was wel van alle gemakken voorzien. Achterin een 2 persoons bed welke je op kon liggen als een koning. Een apart toilet een aparte douche met heet water waren ook aanwezig. Daarnaast een volledig ingerichte keuken met ruime koelkast, een goede vriezer, 4-pits kooktoestel op gas en wasbak met stromend water. In de 'huiskamer' is een heerlijk zitje en plek voor 4 personen met voldoende berg ruimte. En dan de cockpit. Om op te zitten en de RV te besturen, 2 stoelen welke wij hier in Nederland gebruiken als relaxfauteuils. Echt niet normaal zo breed. De grote verassing kwam toen wij op de stoelen plaats namenplaats neamen. Je zakt er zeker 20 centimeter in weg en de rugleuning is waarschijnlijk gemaakt in de hemel. Net zulke zachte armleuningen van 20 centimeter maken het plaatje compleet. De grote verassing kwam later. Alsof de binnenruimte nog niet groot genoeg was er ook nog een extra optie. Door het indrukken van een knop kwamen de zijkanten van de bus naar buiten waardoor extra ruimte gecreëerd kan worden (zie foto boven). Aan de buitenkant van de RV zitten aansluiting voor electra, riool en water. Ook heeft de RV een aggregraat om stroom op te wekken als er geen electra is. Na het omdraaien van de contactsleutel werden wij verrast door het typisch Amerikaans motorgeluid, alsof er in de koppen van de motor 2 liter benzine tegelijk werd verbrand. Automatisch schakelen en cruisecontrol zijn allemaal standaard. Hou alleen rekening met het feit dat je minstens 25 jaar oud moet zijn om zo'n ding mee te krijgen.

Bij de balie kan je gaan voor verschillende accesoires zoals een navigatie. Mijn advies is zeker een navigatie erbij te nemen. Wij sloegen dat over en hebben het geweten, later daarover meer. Houd rekening met een vrij hoge borg, die kan je pinnen en nadat de RV is terug gekomen en na inspectie blijkt dat hij in orde is, storten ze dat geld weer terug op je rekening. Evengoed is zo'n RV nog best duur om te huren voor een week. Houd rekening met 1000 dollar. Echter als een hotelkamer 500 dollar per nacht kost.... reken uit je winst. Plus je kan overal heen waar je heen wil zonder vast te zitten aan een kamer. 

Dan is het zover. Samen met een medewerker inspecteer je de RV en je krijgt gelijk uitleg. Je loopt een rondje en de medewerker heeft een tekening van de RV waar hij rondjes zet waar jullie schade tegen komen. Soms slaat hij kleine deukjes over, vraag de beste man om ook daar rondjes te zetten. Noteer alle schade! Ook de binnenkant word nagekeken en dan is het zover. Je krijgt nu echt de sleutels in handen en afhankelijk van het dagdeel zal de man je adviseren direct naar de kust te rijden naar een state parc waar je met je RV kan overnachten. Zo kan je even wennen aan het besturen en heb je gelijk de eerste prachtige plek te pakken om te overnachten, althans, dat dachten wij....

Veiligheid en Amerikaanse politie

Daar reden we op amerikaanse wegen. Alles zag er schitternd uit. De hoogste palmbomen en diepgroene grasvelden. Wij kwamen ogen tekort, ogen die je nodig hebt om op de kaart te kijken waar je heen moet. Je raad het al, dat werd 3x niks. Al snel waren we de weg kwijt en konden ons zelf voor onze koppen slaan dat we de navigatie niet genomen hadden. Maar na wat doorrijden zagen we wat borden 'state parc' en waren er opgelucht over. Inmiddels was het eind van de middag en zagen het daglicht afnemen. Maar we kwamen aan bij de ingang van het park. Er zat een forse dame die je wel vaker ziet daar achter de toonbank in een schattig huisje met rieten dak. De dame vertelde ons rechtomkeert te maken. Wij mochten niet overnachten in dit park. We probeerden uit te leggen dat de beste man van het verhuurbedrijf had gezegd dat....maar daar had mevrouw niks mee te maken. 'Ja maar' werd niet geaccepteerd, we moesten gewoon wegwezen. Dat was ons eerste ervaring deze vakantie met het typische gestoorde Amerikaanse zakelijke inzicht, de mensen zijn wel erg vriendelijk maar zakelijk in jouw voordeel is er niks te beginnen met deze mensen en blijven bij hun standpunt wat je ook probeert. Inmiddels zette de schemer zich in en daar stonden we. Op de heenweg reden we langs een RV camping en besloten daar ons geluk te beproeven. Daar aangekomen zaten er 2 mannen voor de camping en we stelden ons voor. Eén van de mannen bleek een Fransman te zijn en we konden gelijk aanschuiven. Er werd een drankje ingeschonken en na een uur praten vroegen we waar we onze RV konden parkeren voor de nacht. De mannen moest lachen en melde ons dat de camping vol was. We schrokken, het was inmiddels al donker. Je raad het al, gestoord zakelijk inzicht. Wat we ook probeerden, we konden er niet blijven staan. Maar één van de mannen wist wel een aantal plekken waar we konden overnachten en liep weg. Hij kwam terug met een enorme Wrangler jeep en vroeg ons achterin te gaan zitten. We reden weg en na een stuk kwamen we uit bij een kerk. We konden de RV op een bepaalde manier neerzetten zodat de RV niet zou opvallen. Echter zagen we verderop een aantal gangsterjongeren met rode bandanas om het hoofd die onze kant opkeken. Nu hebben we voldoende Amerikaanse gangsterfilms gekeken om te besluiten hier niet te gaan staan. De man begreep het wel en bracht ons naar de volgende plek. Het was in het centrum. Een groot parkeerterrein naast een supermarkt. Vol in het licht, dus een prima plek.....dachten we. We bedankten de man hartelijk voor de drankjes en de moeite die hij voor ons nam. Hij vertrok. Hongerig geworden door het gedoe namen we plaats in een pizza restaurant en bestelden 2 pizzas. Doe dat maar niet, want van 1 pizza kan je met z'n vieren eten. Na het eten vroegen we een doggybag en stopte de overgebleven pizza in de vriezer in de RV, waarschijnlijk genoeg voor de rest van de vakantie. 

Voldaan van de eerste dag sloten we de gordijnen van de RV en kleede ons uit om wat te gaan slapen. Maar voordat we lagen hoorden we een auto het parkeerterrein opscheuren. We schrokken. Het geluid van piepende banden werd vervangen door het geluid van een politieauto sirene. We hoorden de politie auto naast onze bus met slippende banden stoppen en geen tel later werd er hard op de deur geslagen. " POLICE, OPEN THE DOOR NOW", hoorde we schreeuwen. In paniek probeerde we onze broeken aan te doen en al zoekende naar onze shirts werd er wederom op de deur geslagen en geroepen maar nu een stuk harder. en met veel meer kracht in de stem " OPEN NOW OR WE KICK IN THE DOOR". Ik opende de deur met ontbloot bovenlijf en daar stond meneer de agent schreeuwend te roepen of we de gevangenis in wilde. Het was verboden hier te staan. Ik stamelde nog dat we niet wisten en dat we uit Holland kwamen. "I DON'T CARE WERE YOU COME FROM, I CAN PUT YOU IN JAIL NOW", riep de officer, "YOU GO NOW". Inmiddels kwam politieauto 2 aanscheuren en zagen hoe hij vol in de remmen ging met een rookwolkje boven de banden als gevolg. Politie agent 2 had zijn hand op zijn wapen en aangezien we al doorhadden dat redelijkheid ver te zoeken is in Amerika melden we politieagent 1 dat we direct zouden vertrekken. We schoven alle gordijnen open en de ruimte in de RV werd gevuld met een afwisselend licht van rood en blauw. Ik nam plaats achter het stuur en starte de RV. Dat we behoorlijk wat drankjes gedronken hadden wat ons misschien wel langere gevangenisstraf had opgeleverd vergaten we maar even. We reden weg in volle verbazing wat ons zojuist overkomen was. Daar rij je dan. Alle campingeigenaren liggen al lang op bed en stikke donker. Tot we een motel tegen kwamen en besloten maar een nachtje in een kamer te overnachten, althans, als dat mogelijk was. We kwamen de receptie in en daar zat de nachtwacht. Tuurlijk, je raad het al, op dit tijdsstip is het onmogelijk een kamer te krijgen. Navraag voor een uitzondering bij moteleigenaar kon ook niet, die sliep namelijk. We legden uit wat ons was overkomen en vroegen of we bij gods gratie dan alstjebleift, heel misschien op het parkeerterrein mochten staan. De man vroeg ons de security te zoeken die ergens op het terrein liep en hem te vragen of we op het parkeerterrein mochten staan. Na enig zoeken troffen we de man en je raad het al. NEE. Maar nu even geen gestoord zakelijk gedrag dachten we en we bleven aanhouden. En uiteindelijk wint de aanhouder. We mochten achterin een hoek staan als we beloofden dat we 05:00 uur in de ochtend weer weg waren. De baas zou om 05:30 uur aan het werk gaan. We hebben de man 1000x bedankt en na een vermoeiende dag vielen we midden in de nacht in slaap.

 

 

https://www.floridafishing.nl/