Holland Fishing is opgezet door een groep visfanaten die al geruime tijd met elkaar vist in zowel binnen- als buitenland. 

Deze site is oorspronkelijk gebruikt om onze vangsten bij te houden. 

In de loop der tijd zijn er steeds meer onderwerpen bijgekomen en HollandFishing groeide al snel uit tot een leuke en informatieve website. 

Je vind diverse onderwerpen op deze site. O.a. over spiegelkarper projecten, meerval vissen in Frankrijk, reisverslagen en diverse artikelen geschreven door HollandFishing.

Kortom een heerlijke site om eens lekker over te struinen in een verloren uurtje.

 

Ons gaat het niet om de grootste vis, alle vissen tellen. 

Het is het gevoel, het samen zijn, de adrenaline en de beleving, daar gaat het ons om.

 

Wij wensen u veel plezier op deze site

 

Holland Fishing

 

Remy

De meest gedreven en deskundige visser onder ons .  Vist voornamelijk op karper en snoek. Remy denkt  goed na over zijn materiaal en hoe de vis daarop reageert en kan zich meester in de sportvisserij noemen. Kan ook zeer goed alleen vissen, dat is een kunst op zich. Je zou kunnen zeggen dat hij een meditatieve sportvisser is. Een meerval en karper reisje naar Frankrijk is hij zeker niet vies van. Remy heeft een camper en is avontuurlijk ingesteld. Hij reist meestal door Frankrijk om nieuwe wateren te ontdekken. De door hem ontdekte plekken worden daarna dan ook door ons team bevist. Ook zijn dochters houden van een hengeltje uitwerpen.  Remy heeft in India gevist aan Hampi river en niet te vergeten in Thailand aan de Mekong delta waar hij een fantastische Mekong meerval wist te landen.

 

Bally

Een oude rot in het vak, vist het langst van ons allemaal en vist erg graag, hoofdzakelijk op karper en snoek. Opgegroeid in Bussum. Ging als jongetje vaak vissen in Loosdrecht op snoek. Daar ving hij als 12-jarige zijn eerste metersnoek waar hij enorm van schrok. Hij kent de wateren van Noord-Holland, waar hij tegenwoordig woont, op zijn duimpje. Marcel vangt hedendag zeer regelmatig snoeken van over de meter. Is erg geduldig als het op vissen aan komt. Maar hij hoeft niet altijd perse te vissen, genieten van de natuur en rust aan de waterkant is soms al voldoende. ''Als er door jullie maar vis op de kant komt'', zegt hij dan. Een jaarlijkse reis naar Frankrijk zit er altijd wel in bij Bally. Meerval is hij zeker ook niet vies van. Heeft uitstekende visvaardigheden wat hij graag overbrengt op zijn leergierige medevissers. Hij heeft een eigen zaak en heeft daardoor tegenwoordig  niet heel veel tijd meer om te vissen, maar zodra hij kan, gaat de hengel in zijn bus en vertrekt hij naar de waterkant, zowel in binnen als buitenland. Ga eens op bezoek in zijn kringloopwinkel, wat u zoekt heeft hij! 

Bezoekt u eens zijn website:

www.halletjevanballetje.nl

 

Joris

Vist heel graag, hoofdzakelijk op karper. Gaat ook vaak naar IJmuiden proberen een zeevis te vangen. Maar zo'n monstermeerval vangen  vind hij het aller mooist. Heeft verstand van de vissen uit de Noord Zee en doet op zijn werk daar ook mede onderzoek naar. Zo bleek dat door de koude winter van 2012-2013 veel platvissen wonden hebben op hun lijf hadden doordat rond de bodem de temperatuur langere tijd onder de 5 graden is geweest. Ook hadden de Atlantische nieuwkomers veel last van de kou. Een reis naar Frankrijk klink hem ook niet onbekend in de oren. Weet ook grote vissen op de kant te krijgen. Tijdens de trip naar Tonnoy wist Joris als enige 3 karpers te landen. Tijdens de meervaltrip van vorig jaar wist Joris de grootste meerval te landen van 188cm. Hij heeft samen met Melvin het karperen onder de knie gekregen in Spaarnwoude. Joris heeft als enige van ons team in de fjorden van Noorwegen gevist en grote kabeljauwen en pollakken gevangen. Wij wachten nog op die mega heilbot die hij misschien ooit gaat vangen.

 

Niels

 

Niels is het nieuwste lid van het Hollandfishing. Niels vist al vanaf zijn 6e levensjaar. Samen met zijn vader ging hij op jacht naar witvis. Het is ons opgevallen dat Niels al veel kennis heeft van materiaal en techniek rondom karper vissen. Hij neemt info heel goed op en onthoud dat ook. Dat gaat hem zeker voordeel opleveren in de toekomst. Vandaag de dag vist Niels het liefst op karper. Een snoek vangen vind Niels ook leuk, maar een snoek geeft weinig tegenstand. Misschien veranderd dat als hij een keer met Marcel of Remy een metersnoek vangt. Maar karpers zijn nu zijn favoriet, het zijn echte vechtersbazen en dat vind Niels het aller mooist. De aller grootste wens van Niels is om een mega monstermeerval te vangen. Dat gaat zeker een keer gebeuren, want de teamleden van Hollandfishing gaan jaarlijks een keer naar Frankrijk om te meervallen. De eerste karper die Niels ving was gelijk een knoeperd van 17 pond. Niels z’n favoriete rig is de snowman rig, maar dan aan een pennetje. Ongebruikelijk binnen de karper visserij, maar heel goed verzonnen van Niels. Het oog wil immers ook wat. Niels wil graag nog het volgende aan u meegeven: “Ik raad iedereen aan om vooral in “buitenwater” te vissen. Niet in betaalwater, want die karpers zijn al minstens 20x gevangen. Daar zijn we het volkomen mee eens. Uitbaters van betaalwateren zien soms alleen het financiële gewin ( maar vaak ook niet en ligt de zorg voor de vissen op hoog niveau ), dat gaat vaak ten koste van de karpers. Vissen horen in een natuurlijke omgeving thuis, niet in een putje waar kilo’s voer liggen te rotten op de bodem en de vissen regelmatig op een foute manier worden gevangen met misvormingen aan de bek als gevolg.

 

 

Xavio

Is de jongste van ons. Is het neefje van Melvin. Heeft vissen pas ontdekt en heeft al een aantal baarzen en voorns gevangen en hoopt binnenkort zijn eerste karper te landen. Hij heeft het verslavende gevoel van vissen al gelijk te pakken. Dat is mooi want kan hij niet beter aan de waterkant genieten van de natuur dan op straat hangen als hij wat ouder wordt? Zijn oom Peter is ook dol op karper vissen, het is Xavio met de paplepel ingegoten en zal waarschijnlijk wel zijn hele leven door blijven vissen. Hij is vaak te vinden aan de waterkant met zijn buurjongen. Hij verhuist binnenkort voor 3 jaar naar Curaçao, daar kan hij mooie tropische vissen gaan vangen, misschien wel een haai. Oom Melvin komt graag een keer op bezoek!

 

 

Melvin

Vist vooral op heel veel verschillende plekken, in eigen land maar ook in het buitenland. Overal waar hij komt gaat een haak te water. Een reishengel behoord standaard tot zijn bepakking. India, Amerika-Florida, Zweden, Myanmar en de Canarische eilanden zijn enkele voorbeelden. Door de jaren heen lukt het hem steeds beter grote vissen te landen en krijgt de technieken steeds beter onder de knie. Heeft doorzettingsvermogen en vist misschien wel het vaakst van het team. Dat gaat in 2013 zeker lukken, hij heeft met zijn vriendin een woning gekocht aan het water en de eerst karper die hij daar ving was gelijk al een knoert van 18 pond. Maakt soms wel 140 visuren per maand. Dat gaat makkelijk met zijn pieper met ontvanger, sommige zeggen hem dat binnen op de bank zitten en wachten op een piep niks met vissen te maken heeft......hij weet wel beter ;-) Zijn opa viste ook graag op karper in Amsterdam, hij scheen met dikke bromvliegen die hij met de hand ving enorme karpers te vangen. Hij trok er regelmatig op uit met een fluitketeltje en zijn hengels achter op zijn brommer, prachtig! 

Melvin´s liefde voor de vissport is groot en geeft hem rust en probeert jongeren enthousiast te krijgen om ook te gaan vissen. Hij is de beheerder van deze site.